Fit blijven

Ook als u geen lichamelijke klachten heeft, blijft u fit door te bewegen. Daarom biedt Fysio Bergstraat iedereen de mogelijkheid om te onder begeleiding te oefenen, dus niet alleen cliënten.  Alle trainingen worden gegeven en begeleid door onze fysiotherapeuten. Zo zorgen we ervoor dat u beweegt op een verantwoorde manier.

Training als onderdeel van fysiotherapie?

Zowel in het herstel als preventie van klachten en blessures is kracht- en conditietraining van groot belang. En juist op oudere leeftijd is training heel goed voor de mens! Door in beweging te blijven, maar zeker ook met specifieke kracht- en stabiliteitstraining wordt en blijft u vitaler. Hierdoor kunt u langer uw dagelijkse activiteiten zelfstandig blijven doen.

 

Normaliter treedt er zo’n 10 tot 25% spierverlies op in de leeftijd van 50 tot 70 jaar op. Op 80-jarige leeftijd is het spierverlies gemiddeld 30-50%. Dit fenomeen noemen we sarcopenie. Door in beweging te blijven en kracht te trainen is dit deels te voorkomen!

 

Op de hoofdlocatie is er een grote oefenzaal waar een aantal keer per week groepstherapie en fitness wordt gegeven. Daarnaast wordt er vaak 1 op 1 getraind bij revalidatie van operaties of blessures.

 

De locatie CJVV beschikt over oefenzaal én er kan gebruikt gemaakt worden van het voetbalveld van de club.

Komt u ook vrij trainen?

Bij ons is het mogelijk om onder begeleiding vrij te komen trainen. In groepen van maximaal acht deelnemers wordt getraind onder begeleiding van een fysiotherapeut. Hierbij krijgt u adviezen en op maat gemaakte oefenprogramma’s. Als u voor het eerst komt worden uw doelen besproken en wordt er een zogenaamde 0-meting gedaan. Dat zijn verschillende kracht- en conditietesten die later herhaald kunnen worden zodat u uw eigen vooruitgang goed in beeld krijgt. Ook kunnen wij met die gegevens uw trainingsdoelstellingen evalueren en bijstellen.

 

Vanzelfsprekend wordt er rekening gehouden met eventuele aanwezige beperkingen.

 

Wanneer?
De vrij trainen groepen zijn op:
– maandag en donderdag van 17.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur.
– woensdagavond van 17.00 tot 18.00 en 19.00 tot 20.00 uur.

 

Kosten
Eénmaal per week trainen kost € 34,- per maand. Twee keer in de week trainen kost € 62,50 per maand. Voor het vrij trainen dient vooraf per maand betaald te worden.

 

Voor  meer info kunt u contact opnemen met de praktijk.
vrij_trainen2

CVA Groepstherapie

In een kleine groep wordt er, onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut, training gegeven aan patiënten die een beroerte (CVA) hebben gehad. Het gaat in de meeste gevallen om patiënten in de chronische fase. Dit betekent dat de eerste fase van revalidatie (vaak in een revalidatie centrum) is afgerond. Na deze fase blijft het echter belangrijk om fit te blijven en aan de conditie en kracht te werken.

 

De groep is twee keer per week een uur lang (maandag en vrijdag). Het fijne van een groepstraining als deze, is dat alle deelnemers elkaar steunen en motiveren.

Training op CJVV

Voor veel sportspecifieke revalidatie is de locatie CJVV uitermate geschikt. Zeker in een latere fase van revalideren waarbij er getraind wordt om terug te keren naar sport activiteit. Overdag kunnen wij hier namelijk gebruik maken van het voetbalveld om trainingen te geven.