Sportfysiotherapie verhelpt en voorkomt blessures

Sport je regelmatig, maar heb je last van met een blessure?
Wil je snel en optimaal revalideren na een operatie?
Wil je je prestaties verhogen en tegelijk blessures voorkomen?

In al deze situaties kunnen onze sportfysiotherapeuten je begeleiden. Overweeg dan om je te laten begeleiden door een van onze sportfysiotherapeuten.

Wat is sportfysiotherapie?

Steeds meer mensen beseffen dat sport belangrijk is, zowel voor je lichaam als voor je geest. Sporten helpt je gezond (oud) te worden en gezond te blijven!

Of je nu aan duursport doet, krachtsport of veldsport, elke sporter heeft een individuele benadering nodig om zijn of haar doelen te bereiken. En elke sport kent zijn specifieke kenmerken en helaas ook risico’s op blessures.

Blessures zijn vaak pijnlijk, belemmeren je om te sporten op het niveau dat je graag wil en hebben regelmatig impact op handelingen in jouw dagelijks leven. Bewegingen die je gewend was te maken, zijn niet langer vanzelfsprekend.

Een sportfysiotherapeut kan jou goed helpen, of het nu gaat om sportrevalidatie na een blessure, preventie of over specifieke vragen over training en trainingsbelasting en/of wedstrijddoelen.

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut heeft na zijn opleiding tot fysiotherapeut nog drie jaar extra gestudeerd.

De sportfysiotherapeut is er niet alleen voor sporters

In onze praktijk zetten we ook binnen de andere disciplines sport en actieve revalidatie zoveel mogelijk in. Onze sportfysiotherapeuten werken nauw samen met de oedeemtherapeuten, oncologisch fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Ook vinden wij het heel belangrijk om de jeugd te stimuleren om meer te bewegen/sporten en om de ouder wordende mens te stimuleren om te blijven bewegen op het niveau dat bij hen past.

Naast onze eigen sportzaal binnen de praktijk, waar individueel of in een groep getraind wordt, beschikken we door onze samenwerkingen over trainingsfaciliteiten die passen bij buitensport. De voetbalvelden en oefenzaal bij CJVV en Park Randenbroek bieden prettige omgevingen om te werken aan herstel en prestatietraining.

Sportfysiotherapie is niet alleen voor topsporters. Het is er voor iedereen die sport, beweegt en een actieve levensstijl nastreeft. Laat je begeleiden om zo lang mogelijk te kunnen blijven bewegen/sporten.

Samenwerking Hardloop Expertise Centrum (HEN)

Fysiotherapie Bergstraat is aangesloten en actief betrokken bij het Hardloop Expertise Netwerk en werkt samen met Sportgeneeskunde Midden Nederland (SMN). Hierdoor hebben we een directe lijn met sportartsen en delen we regelmatig onze kennis en expertise met andere sportfysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in hardlopen.

Ben je een hardloper of ren je regelmatig bij een andere sport? Dan gaan we graag met jou aan de slag om je met plezier en blessurevrij te laten bewegen.

In onze praktijk is het mogelijk een hardloopanalyse uit te voeren. Hierdoor krijg je inzicht in verbeterpunten voor je hardlooptechniek. Dat is belangrijk bij preventie, het verbeteren van je prestaties en het behandelen van je blessure die door/tijdens het hardlopen is ontstaan.

Inloopspreekuur voor voetballers

Fysiotherapie Bergstraat is actief betrokken bij de sportverzorging bij de training en wedstrijden van CJVV-heren 1. En staat daarnaast klaar voor alle voetballers van de club.

Elke maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur is er een inloopspreekuur op de locatie bij CJVV (Gasthuislaan 70, Amersfoort) waar je van harte welkom bent om je vragen te stellen. We benadrukken graag dat alle voetballers van alle clubs uit Amersfoort en omstreken welkom zijn.

Sportfysiotherapie is er voor iedereen

Of u nu een ervaren sporter bent of net begint met bewegen, bij Fysiotherapie Bergstraat staan we voor je klaar. Neem vandaag contact met ons op voor een afspraak.